Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Michaël Bloemendal vertrekt bij Beth Shalom

Mark van Dorresteijn
Michaël Bloemendal vertrekt per 1 mei 2012 als bestuurder van de Joodse Zorginstelling Beth Shalom. Hij is dat op 18 oktober met de raad van toezicht overeen gekomen. Interim-bestuurder Jeroen Collette is per direct benoemd tot bestuursvoorzitter, hij krijgt daarmee eindverantwoordelijkheid voor de organisatie.
Michaël Bloemendal vertrekt bij Beth Shalom

Bloemendal kwam eerder in opspraak nadat de Inspectie voor de Gezondheidszorg de organisatie onder verscherpt toezicht stelde. Ook brak er MRSA uit in Beth Shalom.

Adviserende rol

Bloemendal blijft de resterende zes maanden acties als verantwoordelijke voor het opleidingsplan voor medewerkers inzake de joodse identiteit. Ook gaat hij de voor de joodse identiteit relevante zaken voor Beth Shalom vastleggen en overdragen. Tevens heeft hij een adviestaak voor de raad van toezicht en de raad van bestuur.

MRSA

De MRSA-problemen zijn inmiddels opgelost op locatie Buitenveldert. Op de locatie in Amstelveen is de laatste kweekronde nog niet beëindigd, waardoor nog niet kan worden bepaald of de behandeling van de besmette bewoners daar effectief is geweest. De woordvoering van Beth Shalom was niet in staat om verdere uitleg te geven vanwege Sjemini Atseret (Slot van het Loofhuttenfeest). Joden mogen op deze dagen (18 en 19 oktober) niet werken.

Lees ook:

Interim-manager voor zorgcentrum Beth Shalom

MRSA bij verzorgingshuis Beth Shalom

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. ongelofelijk dat de raad van bestuur daar door een zondebok weg te sturen weg komt en vrij blijft van alle smaad terwijl zij eindverantwoordelijk is!!! En dat terwijl enkele jaren geleden dit verzorgings tehuis tot een van de betere werd uitgeroepen onder dezelfde directeur! Is er hier sprake van een eerlijke beoordeling of van een hetze, en gekleurde anti propaganda?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.