Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Michael Porter naar Nederland

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Professor Michael Porter van de Harvard Business School komt naar Nederland voor de uitreiking van de Value Based Healthcare Care Prize op 11 mei. De prijs zal dit jaar voor de vierde keer worden uitgereikt.
Michael-Porter.jpeg
Foto: www.PictureLife.nl Arend-Jan Meijer

De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan initiatieven die erin slagen om waarde voor de patiënt te creëren en/of daaraan bijdragen. Uitgangspunt is het door Porter bedachte concept van value based healthcare. Vorig jaar is de  prijs gewonnen door het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en zorgverzekeraar CZ. Ze hebben de prijs ontvangen voor het meerjarencontract met de afdeling Cardiologie waarin de vergoeding is gebaseerd op de gemeten kwaliteit. In de jaren daarvoor waren ParkinsonNet en Meetbaar Beter de winnaars.

De organisatie van de prijs is in handen van The Decision Group van professor Fred van Eenennaam. De formele inschrijving sluit dit jaar op 20 februari. De jury van de prijs bestaat uit een aantal internationale experts onder wie Christina Akerman, president van ICHOM, het consortium dat momenteel uitkomstindicatoren ontwikkelt voor de meest voorkomende aandoeningen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.