Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Miljoen euro subsidie naar onderzoek ‘blended care’

GGZ InGeest, de afdeling Psychiatrie van VUmc en de afdeling Klinische Psychologie van de VU gaan de komende jaren gezamenlijk optrekken in het ontwikkelen, evalueren en implementeren van blended care zorgprogramma’s. Hiervoor hebben zij ruim 1 miljoen euro aan bijdragen van ZonMw en het Innovatiefonds en Europese subsidies ontvangen.
Miljoen euro subsidie naar onderzoek ‘blended care’

Blended care is een combinatie van face-to-face consulten en e-healthmodules en wordt gezien als een veelbelovende (kosten)-efficiënte therapievorm voor mensen met psychische klachten. GGZ InGeest en de VU spitsen zich toe op blended care oplossingen voor klachten in de tweede en derde lijn, waaronder unipolaire en bipolaire aandoeningen en angststoornissen.

Weinig bekend
Er zijn nog weinig zorgprogramma’s beschikbaar die geïmplementeerd kunnen worden. Ook is er nog maar beperkt empirisch onderzoek gedaan naar de effectiviteit, implementatie-aspecten en kosteneffectiviteit van blended care zorgprogramma’s.

Programma
Het blended care programma BETTER (BlEnded TreaTmEnt Research) loopt van 2013 tot 2018. Voor deze activiteiten hebben de partijen in totaal 1,3 miljoen euro aan subsidies verworven en een aantal subsidieaanvragen loopt nog.

1 REACTIE

  1. Blended care . Whats in a name ? € 1,3 miljoen is 40 handen aan het bed ? ? Empirisch onderzoek wordt nu uitgebreider ? ? Dit zijn , zoals op tv getoond , ook 40 , eerst niet , maar dankzij facebook nu wel door v. Boxtel c.s. vergoede operaties tegen CLUSTERHOOFDPIJN . Het papier van het zorgaccoord van Schippers heeft minder kwaliteit dan mijn popla , dat echt een heerlijke efficiëncygeur verspreidt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.