Miljoenentekort oorzaak ontslagronde Spijkenisse MC

Een tekort van 6 miljoen euro voor dit jaar en een begroting voor 2015 die niet sluitend is te krijgen, dwingt het bestuur van Spijkenisse Medisch Centrum tot een forse reorganisatie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Miljoenentekort oorzaak ontslagronde Spijkenisse MC
Foto: Spijkenisse MC

Dat zegt bestuurder Martin Verveer. Naar schatting raken er enkele tientallen mensen hun baan kwijt Verveer sluit gedwongen ontslagen niet uit.

CZ

Het tekort van zes miljoen wordt nu nog gedempt door een extra voorschot van de grootste zorgverzekeraar CZ. Verveer: ‘CZ begrijpt dat extra tijd en geld nodig is voor een ziekenhuis in transitie. Maar dat geld zal er in 2016 niet meer zijn. Daar moet ik dus nu al rekening mee houden.’ Met de steun van CZ komt het huidige tekort op de balans neer op twee miljoen euro.

Het ziekenhuis zal moeten snijden in het zorgaanbod. Temeer

4
45

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

  1. Wie de voorgeschiedenis kent van dit ziekenhuis moet opnieuw uit dit bericht afleiden dat slecht leiderschap ten koste gaat van heel veel gemotiveerde arbeidskrachten cq. kostwinners. Ik vraag mij af hoelang wordt dit nog geaccepteerd door de samenleving? De zorgsector is verrot gemaakt door DEZE regering, incl. SGP-CU en D66 door slap leiderschap en fun toezichthouders/bureaus!

  2. Lees alle reacties
  3. Bij een kennelijk onverwacht tekort van 6 miljoen over dit jaar, is de eerst verantwoordelijke de bestuurder zelf. Hoe je het wendt of keert en welke excuses je ook aanvoert. Het gaat gewoon om slecht management. Dus wie moet als eerste ontslagen worden, zonder afvloeiingsregeling. Juist de bestuurder! Dat is gewoon fair t.o.v. de medewerkers.

  4. Directeuren en besturen die zich nooit over geld hoefden te buigen gaan zich nu ineens gedragen als financieel deskundigen. Met allerlei foefjes is er in twee jaar tijd weer een positief resultaat. Waar moeten we ons de meeste zorgen over maken? Over hun huidige verlies? Of over de maatregelen die ze nemen?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.