Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Miljoenentekort oorzaak ontslagronde Spijkenisse MC

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Een tekort van 6 miljoen euro voor dit jaar en een begroting voor 2015 die niet sluitend is te krijgen, dwingt het bestuur van Spijkenisse Medisch Centrum tot een forse reorganisatie.
Miljoenentekort oorzaak ontslagronde Spijkenisse MC
Foto: Spijkenisse MC
Premium

Dat zegt bestuurder Martin Verveer.

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Wie de voorgeschiedenis kent van dit ziekenhuis moet opnieuw uit dit bericht afleiden dat slecht leiderschap ten koste gaat van heel veel gemotiveerde arbeidskrachten cq. kostwinners. Ik vraag mij af hoelang wordt dit nog geaccepteerd door de samenleving? De zorgsector is verrot gemaakt door DEZE regering, incl. SGP-CU en D66 door slap leiderschap en fun toezichthouders/bureaus!

  2. Lees alle reacties
  3. Bij een kennelijk onverwacht tekort van 6 miljoen over dit jaar, is de eerst verantwoordelijke de bestuurder zelf. Hoe je het wendt of keert en welke excuses je ook aanvoert. Het gaat gewoon om slecht management. Dus wie moet als eerste ontslagen worden, zonder afvloeiingsregeling. Juist de bestuurder! Dat is gewoon fair t.o.v. de medewerkers.

  4. Directeuren en besturen die zich nooit over geld hoefden te buigen gaan zich nu ineens gedragen als financieel deskundigen. Met allerlei foefjes is er in twee jaar tijd weer een positief resultaat. Waar moeten we ons de meeste zorgen over maken? Over hun huidige verlies? Of over de maatregelen die ze nemen?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.