Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder ontslagen in thuiszorg (door Wmo)

Het massaontslag bij Thuiszorg Rotterdam (TZR) is afgewend. Ook bij de zorgorganisatie Vierstroomzorgring valt het aantal ontslagen mee.
Minder ontslagen in thuiszorg (door Wmo)

In Rotterdam ontstond een jaar geleden grote maatschappelijke onrust nadat Thuiszorg Rotterdam (TZR) de WMO-aanbesteding verloor.

Afgewend

Er dreigde een massaontslag voor 2000 werknemers, maar dat is afgewend doordat gemeenten en zorgorganisaties afspraken hebben gemaakt over loonsuppletie. Rotterdam legt zeven miljoen op tafel om de lonen in de thuiszorg aan te vullen. Die afspraken gelden ook voor zorgorganisaties die geen gunning hebben gekregen met de gemeente.

Nieuwe ronde

Bovendien verlengt Rotterdam het overgangsperiode met een jaar. Klanten hoeven in 2008 nog niet te kiezen voor hulp aan huis in natura of via een pgb. Ondertussen start Rotterdam een nieuwe aanbestedingsronde die 1 januari 2009 klaar moet zijn.

Meevallen

Ook in Gouda en Zoetermeer lijkt het massaontslag mee te vallen. Vierstroomzorgring won daar de aanbesteding, maar kondigde in juli toch het ontslag aan van 900 mensen door de verschuiving in de indicatiestelling. Uiteindelijk vallen er circa 330 ontslagen. Ruim 300 mensen kiezen ervoor verder te gaan als alfahulp en hebben zelf ontslag genomen. Verder wordt een deel intern omgeschoold en is er een groep die al de biezen heeft gepakt. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Links

‘Gemeenten frustreren pgb in WMO’

Thuiszorg Rotterdam tracht thuishulp te redden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.