Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder separaties mogelijk met crisismonitor

Met een crisismonitor om de toestand en de stemming van een psychiatrisch patiënt te toetsen, heeft ggz-instelling Bavo Europoort de IGZ ZorgVeiligPrijs 2012 gewonnen. Een praktisch instrument dat direct effect heeft op het aantal separaties en leidt tot minder agressie bij de patiënt.
Minder separaties mogelijk met crisismonitor

Aan de hand van de uitkosten van de crisismonitor kunnen zorgverleners risicovol gedrag vroegtijdig vaststellen en daarop reageren. Zo kunnen dwangmaatregelen tot het een minimum worden gereduceerd. De jury vond dat: ‘Het terugdringen van separaties en agressie-incidenten van belang is voor verbetering van de veiligheid van patiënten en medewerkers.’

ZorgVeiligPrijs

Vorige week werd de IGZ ZorgVeiligPrijs uitgereikt tijdens het jaarlijkse patiëntveiligheid congres van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Door goede initiatieven zichtbaar te maken kunnen zorgaanbieders van elkaar leren en kan de kwaliteit van de zorg verbeteren. De IGZ reikte de prijs voor de vierde keer uit.

Speerpunt

Het is een speerpunt in de geestelijke gezondheidszorg. De jury is van mening dat de CrisisMonitor een instrument is dat hier een grote bijdrage aan levert: ‘De CrisisMonitor is een goed initiatief en heeft duidelijke resultaten: minder separaties en minder agressie. Het onderwerp is relevant, actueel geïmplementeerd en het effect is aangetoond in wetenschappelijke publicaties. De effecten worden doorlopend gemonitord. Dit maakt, samen met de bijbehorende scholing, dat dit instrument bijdraagt aan de lerende organisatie.’

IGZ ZorgVeiligPrijs

Met de IGZ ZorgVeiligPrijs beloont de inspectie positieve prestaties op het gebied van patiënt- en cliëntveiligheid. Door goede initiatieven zichtbaar te maken kunnen zorgaanbieders van elkaar leren. Zo kan de kwaliteit van de zorg verbeteren. De IGZ reikt vandaag de prijs voor de vierde keer uit.

CrisisMonitor binnen Parnassia Bavo Groep

Bavo Europoort is onderdeel van de Parnassia Bavo Groep, waar nog zeven andere zorgbedrijven deel van uitmaken. Binnen de Parnassia Bavo Groep wordt door andere zorgbedrijven, naar het voorbeeld van Bavo Europoort, de CrisisMonitor ook gebruikt of in gebruik genomen. (Zorgvisie – Carolien Stam)

Lees meer:

Fusie Emergis en Parnassia Bavo Groep van de baan

Parnassia Bavo Groep stroomlijnt haar informatie met iDocument

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.