Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ministerie onderzoekt subsidiëring Osteoporose Vereniging

In opdracht van het subsidiefonds PGO van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), gaat een extern accountant de financiën van de Osteoporose Vereniging onderzoeken.
Ministerie onderzoekt subsidiëring Osteoporose Vereniging

De organisatie voor mensen met broze botten kwam in opspraak na een aangifte bij justitie wegens fraude, valsheid in geschrifte en oneigenlijk gebruik van patiëntengelden.

Inkomsten

De jaarlijkse subsidie van VWS aan de vereniging bedroeg dit jaar 87.000 euro, meldt dagblad Trouw. Van de farmaceutische industrie ontvangt de vereniging sponsorgeld. In 2005 kwam er op deze manier volgens dagblad Trouw 280.000 euro binnen.

Uitgaven

De twee directeuren/secretarissen van de vereniging, L. de Boer en C. Suijkerbuijk, declareren elk maandelijks ongeveer 10.000 euro aan kosten op basis van een uurvergoeding van 75 euro. Suijkerbuijk woont in de VS. De advocaat van de stichting zegt dat in 2005 91 procent van de inkomsten aan de doelstelling is besteed.

PGO

Het fonds voor patiëntenorganisaties, gehandicaptenorganisaties en ouderenbonden Stichting Fonds PGO, dat subsidies verstrekt aan patiëntenorganisaties, heeft ‘een indringend gesprek’ gevoerd met het bestuur van de Osteoporose Vereniging. Beide directeuren waren voor dat gesprek niet uitgenodigd.

Sponsors

Farmaceutisch bedrijf Eli Lilly verbrak eind april het sponsorcontract met de Osteoporose Stichting. Andere sponsors wachten nog op uitleg. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Fraude door leiding Osteoporose Stichting

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.