Minstens 127 miljoen weg aan invoering trekkingsrecht pgb

De catastrofaal verlopen invoering van het trekkingsrecht voor het persoonsgebonden budget (pgb) heeft de overheid tot nu toe al tussen de 127 en 141 miljoen euro gekost. Dat blijkt uit cijfers van de SVB, gemeenten en VWS.
Minstens 127 miljoen weg aan invoering trekkingsrecht pgb

Sinds dit jaar krijgen pgb-houders het geld voor hun zorgverleners niet meer op hun bankrekening gestort, maar betaalt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zorgverleners. Uit stukken die naar aanleiding van het pgb-overleg gisteren in de Kamer zijn gepubliceerd, blijkt dat de kosten van de invoering van dit zogenoemde ‘trekkingsrecht’ sterk oplopen. Zo heeft de Sociale Verzekeringsbank (SVB) tot nu toe 90 miljoen moeten uitgeven aan het nieuwe systeem. De gemeenten hebben gezamenlijk tussen de 22 en 31 miljoen uitgegeven om hun systemen aan te passen en gedupeerde pgb-houders die begin dit jaar achter het net visten wegens technische moeilijkheden, krijgen via

6
47

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.