Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Modelwoning voor dementiepatiënten

Annelies Vermeulen
Samen met Alzheimer Nederland bouwt Otib in Woerden een modelwoning voor dementiepatiënten. Deze woning toont hoe mensen met dementie dankzij technologische oplossingen langer zelfstandig en veilig thuis kunnen blijven wonen.
Modelwoning voor dementiepatiënten

Vertegenwoordigers uit de technische installatiebranche, Alzheimer Nederland en kennisinstituten ontwikkelden eind juni het definitieve ontwerp van de woning. De woning moet zo realistisch mogelijk zijn en tevens multi-inzetbaar. Centraal staan het persoonlijk welzijn en de zelfstandigheid van de bewoners. Verder is er veel aandacht voor de zicht- en looplijnen in de woning, verlichting, privacy, veiligheid en onderhoud.

Wanneer de woning klaar is, zal die beschikbaar komen voor verschillende doelgroepen. Zo zal de dementiewoning onderdeel worden van de buitenschoolse lessen voor klassen uit het vmbo, havo, mbo en hbo. Ook wordt de woning betrokken bij activiteiten van de technische installatiebranche. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

UMCG start onderzoek naar ervaring met dementie

Bouw van Dementie Experience van start

Honderden doden door antipsychotica in dementiezorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.