‘Msb’s hebben patiënten en artsen weinig opgeleverd’

Patiënten en medisch specialisten zijn weinig opgeschoten met de oprichting van msb’s. Na de uitspraak van de Hoge Raad ligt de vraag op tafel om msb’s te  ontvlechten, maar daarin ziet advocaat Caren Velink geen directe voordelen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Caren Velink
Advocaat Caren Velink: 'Binnen msb's is er veel discussie over de verdeling van het geld'

De invoering van de integrale tarieven in 2015 zorgde voor een aardverschuiving in de fiscale positie van medisch specialisten. Dat was althans de dominante opvatting in 2014. De aanname was dat medisch specialisten hun positie als fiscaal ondernemer dreigden te verliezen, omdat zij hun declaratierecht kwijt zouden raken. Het ziekenhuis zou voortaan de declaraties versturen. Om hun fiscale ondernemerschap veilig te stellen, tuigden specialisten massaal msb’s op in 2014. Daarvoor waren nieuwe ingewikkelde juridische constructies nodig. Specialisten moesten allemaal een praktijkhouders-bv oprichten. Daarmee werden ze lid van het msb, ofwel in een supermaatschap of een coöperatie. Die msb’s moesten weer

0
2356

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.