Nauwelijks onderzoek naar kwaliteit in de care’

Wetenschappelijk bewijs voor welke methoden objectief de kwaliteit verhogen in de langdurige zorg ontbreekt nagenoeg. De belangrijkste oorzaak is het gebrek aan financiële middelen voor wetenschappelijk onderzoek. Dat zegt hoogleraar en specialist ouderengeneeskunde Raymond Koopmans in het februarinummer van Zorgvisie magazine.
ANP Lex van Lieshout

‘In een klinische, academische setting heeft men de nodige onderzoeksexpertise en beschikt men over voldoende faciliteiten. In de care zijn die faciliteiten vaak maar beperkt aanwezig’, zegt Koopmans in Zorgvisie. De geriater zit in de Adviesraad Care & Cure van het Zorginstituut Nederland en breekt in Zorgvisie een lans voor meer kennis en hoger opgeleide verpleegkundigen in de care.

Budget

Dat in de cure meer geld wordt vrijgemaakt voor zorg en ook voor wetenschappelijk onderzoek heeft volgens hem een politieke reden. ‘Mensen liggen steeds minder dagen in het ziekenhuis. Ze worden steeds eerder ontslagen en gaan naar een andere zorginstelling

7
155

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.