Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederlandse bestuurder Alpha Klinik ontslagen

De Nederlandse dokter Horst Dekkers is maandag met onmiddellijke ingang ontslagen als directeur van de Duitse rugkliniek Alpha Klinik.
Nederlandse bestuurder Alpha Klinik ontslagen

Dekkers is door zijn medebestuurders Jürgen Toft, hoofdchirurg en grootaandeelhouder, en Thomas Hoogland ontslagen als mededirecteur. Dekkers mag niet meer opereren in de Alpha Klinik in München. Beide bestuurders hebben de beslissing genomen naar aanleiding van onderzoek van een onafhankelijke deskundige. Deze arts van buiten de kliniek heeft een tiental klachten van patiënten van Dekkers onderzocht. De arts kon bevestigen dat bij zeven gevallen Dekkers heeft geopereerd aan stenose (verneauwing van het wervelkanaal) die niet aanwezig waren.

Klachten

Er circuleerde al langer klachten over Dekkers, die aan de Universiteit van Nijmegen heeft gestudeerd, en er lopen verscheidene schadeclaims tegen hem. “Deze rechtzaken lopen tegen Dekkers en niet tegen de Alpha Klinik”, zegt bestuurder Hoogland. “Het is duidelijk dat de arts zelf verantwoordelijk is voor zijn patiënten, en niet de kliniek waarin hij opereert.” Volgens Hoogland wordt het gat dat Dekkers achterlaat binnen de kliniek gevuld totdat zij een vervanger voor Dekkers is gevonden.

BIG-registratie

Dekkers kwam eerder in opspraak omdat hij niet BIG-geregistreerd zou zijn en ook niet ingeschreven was bij de registratiecommissie voor medisch specialisten (MSRC). De Inspectie voor de Gezondheidszorg deed een onderzoek naar Dekkers maar kon geen oordeel vellen omdat Dekkers over de grens opereert. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Chirurg mag spreekuur hervatten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.