Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nel Draijer nieuwe voorzitter NVP

Mark van Dorresteijn
Nel Draijer is per 1 oktober 2013 benoemd als nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP). Zij volgt Paul Lamers op die drie jaar het voorzitterschap vervulde.
Nel Draijer nieuwe voorzitter NVP

Draijer werkt als universitair hoofddocent bij de vakgroep Psychiatrie van de VU / GGZ inGeest, Amsterdam. Daarnaast is zij KP- en PT- praktijkopleider. Zij is klinisch psycholoog-psychotherapeut en psychoanalyticus, supervisor in de A-opleiding tot psychiater en bij de NVPP en opleider/supervisor TFP. Draijer combineert daarmee onderzoek, onderwijs, behandeling, diagnostiek & supervisie.

Verbetering positie psychotherapeut

Draijer: ‘Ik zet me in voor de verbetering van de maatschappelijke en wetenschappelijke positie van de psychotherapeut in deze roerige tijd. Dat betekent meer zichtbaarheid van de betekenis van de psychotherapie en aandacht voor de verankering daarvan binnen het aanbod van de Nederlandse gezondheidszorg.’

Nieuw bestuur

Op 1 oktober werd ook de nieuwe ledenraad van de NVP geïnstalleerd en een nieuw bestuur benoemd. Met voorzitter Nel Draijer vormen Pieter Coppoolse, Kirsten Hauber, Theo Ingenhoven en Annemieke Noteboom het nieuwe NVP-bestuur. Samen maken zij zich komende tijd sterk voor de positionering van de psychotherapie en het beroep psychotherapeut.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.