Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nellieke de Koning bestuurder bij de Bascule

Redacteur Zorgvisie
Nellieke de Koning is aangesteld als bestuurder bij kinder- en jeugdpsychiatriecentrum de Bascule. Dat meldt het academisch centrum in een persbericht.
001_RBIAdam-image-ZVS10831I01.JPG
Foto: Nellieke de Koning.

De Koning is per 1 september begonnen als bestuurder bij de Bascule. Ze heeft daarvoor haar baan bij GGZ Noord-Holland Noord, waar ze in 2011 begon, opgezegd. De Koning is een bekend gezicht bij de Bascule: van 2001 tot 2011 werkte ze er als kinder- en jeugdpsychiater en divisiedirecteur.

Reactie rvs
De raad van commissarissen van de Bascule laat weten verheugd te zijn over het aantreden van De Koning. Ze verwachten vooral dat ze oog zal hebben voor de academische ambities die de organisatie heeft. ‘De raad van commissarissen heeft er alle vertrouwen in dat zij de goede relaties met de gemeente Amsterdam en de samenwerkingspartners kan voortzetten en versterken.’

Enige bestuurder
Op dit moment bestaat het bestuur van de Bascule uit De Koning en Peter van den Elzen. Die laatste heeft aangegeven per 1 november zijn functie als bestuurder naast zich neer te leggen. Er wordt geen vervanging voor hem gezocht.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.