Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Neuroloog St. Antonius wil EPD delen

Annelies Vermeulen
Neuroloog Oscar Vogels van het St. Antonius Ziekenhuis biedt andere ziekenhuizen aan om het goed functionerende EPD in zijn ziekenhuis verder te ontwikkelen en daarmee te participeren in het project.
Neuroloog St. Antonius wil EPD delen

Belangrijk voor Vogels is dat het EPD niet top-down is opgelegd, maar dat het is gebouwd vanuit de ziekenhuisorganisatie zelf. Het St. Antonius Ziekenhuis is eigenlijk al dertien jaar bezig met het ontwikkelen van het EPD. De software is ‘open source’, waardoor iedereen deze mee kan helpen te ontwikkelen. Het St. Antonius Ziekenhuis biedt andere ziekenhuizen aan hierin te participeren om het EPD te ‘vervolmaken’.

Boek

Vogels deed deze uitspraken tijdens de presentatie van het boek ‘EPD is een werkwoord’. Een hoofdstuk uit dit boek is binnenkort te lezen in ICTzorg. Het boek geeft inzicht in de wereld van het EPD binnen het ziekenhuis. Met het boek delen de auteurs de ervaringen die de afgelopen jaren samen met bestuurders, specialisten, zorgprofessionals en lijnmanagers zijn opgebouwd. Het boek biedt een praktische leidraad, met als belangrijkste boodschap dat de sleutel tot een succesvol EPD schuilt in het doen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

GGZ-NML kiest voor EPD van Icon Healthcare

Wachttijd ziekenhuis door EPD met 22 procent minder

‘EPD essentieel voor bevorderen zelfmanagement patiënt’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.