Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Neuroloog vindt landelijk EPD te ambitieus

Annelies Vermeulen
"Het is goed dat de politiek het EPD in de ijskast heeft gezet", zei neuroloog Jan van Gijn in het radio-1-programma 'Dit is de zondag'. "Vertrouwelijkheid is een buitengewoon groot goed, en we hebben al zoveel grote automatiseringsprojecten zien mislukken, dat ik denk dat het te ambitieus was om het wel door te drukken."
Neuroloog vindt landelijk EPD te ambitieus

Een van de raarste argumenten die Van Gijn hoorde voor het EPD was dat de patiënt dan niet steeds hetzelfde verhaal hoefde te vertellen. “Dat moet wel van een ambtenaar zijn geweest die nog nooit bij de dokter is geweest”, grapte de neuroloog in het programma. “Mensen moeten juist hun verhaal opnieuw vertellen, omdat de volgende dokter er weer andere dingen uit oppikt.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Tjongerschans start met EPD chronisch hartfalen

Ontslagen in Amerika na inzien EPD

Nederland door EPD lager op mondiale ICT-ranglijst

4 REACTIES

  1. Ik begrijp niet dat de mening van de neuroloog een nieuwsissue is in Zorgvisie. Werken aan een goed dossier kan niemand tegen zijn. Een auto is een prima ding, de files zijn verschrikkelijk en onder de moterkap kom ik nooit. Is de auto te ambitieus? En de vergelijking gaat ook nog mank.

  2. Lees alle reacties
  3. Hij was in elk geval iemand die erg goed was in het afnemen van anamneses. Een kunst die tegenwoordig verloren lijkt te gaan en nog meer op de achtergrond raakt als we, zoals hij terecht vreest, klakkeloos alles kopieren wat een ander heeft opggeschreven. De informatie die niet genoteerd staat kan soms erg waardevol zijn en je net die aanwijzing geven om dingen anders te doen.

  4. Uitstekend punt van een van de docenten die fantastische college’s gaf met patientendemonstraties toen hij nog praktiserend was. Maar ja, dat wordt toch maar raar gevonden he? “maar dat heb ik zojuist allemaal al verteld aan uw collega/co-assistent, etc” of “maar dat staat allemaal in het dossier”. Klopt, maar ik wil het u zelf horen vertellen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.