Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nictiz moet beheer LSP opnieuw aanbesteden

Mario Gibbels
Nictiz moet een nieuwe aanbesteding doen voor het beheerd van het landelijk schakelpunt (LSP). Daarom heeft het een Europese aanbesteding uitgeschreven voor het beheer, de exploitatie en de doorontwikkeling van het schakelpunt. Het draait om een opdracht met een waarde van negen miljoen euro, zo meldt Computable.

Het beheer van het LSP wordt nu uitgevoerd door CSC. Dat bedrijf bouwde samen met databaseleverancier Intersystems het huidige LSP dat begin 2006 werd opgeleverd. CSC is volgens bronnen nu ook weer een goede gegadigde.

‘Nodige inspanningen verwacht’

Naast het beheer, staat doorontwikkeling van het LSP centraal. Nictiz: “Aangezien de omgeving waarbinnen het LSP fungeert nog niet uitontwikkeld is, worden de nodige inspanningen verwacht ten aanzien van de doorontwikkeling van de lsp-dienstverlening, zowel functioneel als wat prestaties betreft. (…) Aangezien het LSP een bestaande operationele dienst is zal de opdracht ook de transitie van de huidige situatie naar de nieuwe situatie omvatten.” Voor het beheer en de exploitatie van het LSP wordt zes miljoen euro gereserveerd. Voor de doorontwikkeling is drie miljoen euro beschikbaar. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.