Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nictiz onderzoekt noodzaak keurmerk ASP’s

Annelies Vermeulen
Naar aanleiding van het bankroet van Infotechnology voert Nictiz een haalbaarheidsonderzoek uit naar een keurmerk voor application service providers (asp's). Ook denkt het Nictiz na over extra waarborgen die aan de dienstverlening van asp's kunnen worden gesteld. Dat meldt Computable.
Nictiz onderzoekt noodzaak keurmerk ASP's

Nictiz bekijkt daarnaast of er verdergaande waarborgen voor de continuïteit van de dienstverlening van application service providers kunnen worden geëist. Zulke garanties hebben betrekking op een situatie waarin een leverancier zelf niet meer kan leveren.

LSP

Verder wijst Nictiz erop dat hoewel Infotechnology is gekwalificeerd als zsp (zorgserviceprovider) voor het leveren van de verbinding met het landelijk schakelpunt (LSP), er geen acuut probleem is ontstaan omdat er nog geen partijen via dit bedrijf zijn aangesloten op het LSP. Ook hiervoor geldt dat er voldoende gekwalificeerde zsp-leveranciers zijn die deze dienstverlening kunnen overnemen, mocht het bedrijf ophouden te bestaan, zegt Nictiz. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Ondanks bankroet ict-bedrijf blijven EPD’s werken

Greet Prins treedt toe tot bestuur Nictiz

Nictiz sluit zich aan bij Continua-alliantie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.