Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nictiz opent database voor zorgstandaarden

Redacteur Zorgvisie
Nictiz lanceert een online database waarin alle zorgstandaarden te vinden zijn. Op die manier kan iedereen die met informatisering in de zorg werkt de standaarden makkelijk doorzoeken en vergelijken.
Database.jpg
Fotolia.

Het informatieberaad, het hoogste bestuurlijke overlegorgaan over informatievoorziening in de zorg, merkte dat er behoefte was aan een beter overzicht van de zorgstandaarden en kwam zo op het idee om een nieuw overzicht te starten. Nictiz werkte het uit in de database. ‘Iedereen die iets doet met informatisering in de zorg heeft behoefte aan een helder overzicht en inzicht in het standaardenlandschap’, zegt Pim Volkert van Nictiz, een van de initiatiefnemers van de tool.

Database filteren
In de database is per standaard meer informatie te vinden. ‘Daardoor is een zeer brede doelgroep die ‘iets’ wil of moet met een standaard geholpen’, zegt Volkert. Op de website zijn ruim honderd standaarden beschreven, die gefilterd kunnen worden. Per standaard worden belangrijke kenmerken weergegeven, zoals het doel, de doelgroep, de implementatiestatus en een link naar de organisatie die de standaard beheerd. Nictiz richt zich met de database op zorgprofessionals, ict-consultants, beleidsmakers en softwareleveranciers.  

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.