Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nictiz: ‘Persoonlijk zorgdossier gaat EPD uit het dal trekken’

Mario Gibbels
Het Personal Health Record (PHR), ofwel het persoonlijk zorgdossier, gaat het EPD uit het dal trekken. Dat stelde Gert-Jan van Boven, directeur van Nictiz, tijdens zijn lezing op de HIMSS in Atlanta.

In zijn lezing verwees Van Boven naar een schema van adviesbureau Gartner met betrekking tot de invoering van nieuwe ict-producten. ’t Begint met de ‘piek van de hoge verwachtingen’, aldus Van Boven, waarna het ‘dal van desillusie’ volgt. Daar bevond het EPD zich tot voor kort in. Het EPD gaat nu echter volgens Van Boven de ‘helling der verlichting’ op.

De regie aan de patiënten

Het PHR ofwel persoonlijk zorgdossier gaat daarbij als locomotief fungeren die het EPD de helling der verlichting op zal trekken. Het PHR zorgt ervoor dat patiënten eindelijk de regie krijgen en eisen gaan stellen aan de interoperabiliteit en standaardisatie van de software in de zorg. Dat zal ertoe leiden dat het EPD eindelijk het plateau van de productiviteit zal bereiken. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.