Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NICTIZ zoekt zorginstellingen voor test

Het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (NICTIZ) is op zoek naar zorginstellingen die het Elektronisch medicatiedossier plus (EMD Plus) willen testen.

Het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (NICTIZ) is op zoek naar zorginstellingen die het Elektronisch medicatiedossier plus (EMD Plus) willen testen.

Het EMD Plus project heeft als doel het elektronisch medicatiedossier uit te breiden met andere relevante gegevens over de patiënt. Naast inzage in de voorgeschreven en verstrekte medicatie is bijvoorbeeld ook informatie over bepaalde aandoeningen en allergieën essentieel voor zorgverleners.

Proeftuin

De uitnodiging is gericht aan samenwerkende zorginstellingen. In het project zullen zij berichten aan elkaar uitwisselen over contra-indicaties, allergieën en intoleranties. Zo kan deze functionaliteit van het EMD Plus worden getest in een kleinschalige uitwisseling omgeving. Het gaat bijvoorbeeld om de uitwisseling tussen huisarts(enpost) en openbare apotheek, ziekenhuisapotheek en openbare apotheek, of uitwisseling met andere betrokken partijen, zoals een GGZ-instelling.

Inschrijven

De proeftuin heeft een doorlooptijd van negen maanden. De deelnemers worden door NICTIZ op verschillende fronten ondersteund bij de uitvoering. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Softwareleveranciers: EMD onuitvoerbaar

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.