Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Niets is wat het lijkt tijdens MIC 2009

Mario Gibbels
Op donderdag 26 en vrijdag 27 november vindt het inmiddels 26ste Medisch Informatica Congres (MIC) in Veldhoven plaats. Voorzitter Gert-Jan Borghuis van het MIC licht het programma toe.

Borghuis vertelt allereerst trots dat ook dit jaar minister van VWS Ab Klink het congres zal openen. “Klink zal ook nog over de informatiemarkt lopen en daar een kijkje nemen bij een aantal leveranciers die laten zien hoe het landelijk schakelpunt (LSP) in de praktijk werkt.”

Titel van het congres is dit jaar: ‘Gewoon weer een MIC, maar niets is wat het lijkt’. Borghuis: “Dat heeft te maken met een aantal nieuwe onderdelen. De presentaties zullen interactiever zijn, bezoekers zullen rondlopen met een RFID-tag waar we wat experimenten mee zullen uitvoeren. Ook nieuw is een aantal sessies waar we daadwerkelijk in twee dagen een oplossing proberen te verzinnen voor een bestaand vraagstuk.”

Tijdens het tweedaags congres worden er drie thema’s behandeld. Eerste thema is ‘De nabije toekomst’. Borghuis: “Daarbij gaat het erom wat er aan zit te komen. Wat gaat er de komende jaren gebeuren op het gebied van zorgict? Hierbij zal onder meer een debat plaatsvinden met een apotheker, een huisarts, een medisch specialist en een expert op gebied van privacy; dit onder leiding van Jo Bollen en Hans Kedzierski.”

Tweede thema is Verleden en Heden. Borghuis: “In een van de sessies blikken we terug op het MIC in 1986 en kijken we wat er in al die jaren bereikt is.”

Het derde thema is Nirvana. Borghuis: “Daarbij gaat het erom waar we uiteindelijk naartoe willen. Onderdeel hierbij is een plenaire lezing van de Amerikaanse hoogleraar David Gustafson en debat met Lucien Engelen van het UMC St. Radboud, Coen van de Steeg van Fundament All Media en huisarts Erik Jansen. Het congres zal worden afgesloten met een verhaal van de trendwatcher Adjiedk Bakas.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.