Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw BI-systeem voor Slingelandziekenhuis

Mario Gibbels
Het Doetinchemse Slingelandziekenhuis gaat van start met een nieuw managementinformatiesysteem. De software iVide van business intelligence leverancier InfoReports is de basis, dat meldt Computable.

Het systeem voorziet in stuurinformatie over onder andere fysiotherapie, de operatiekamer (ok) en radiologie. De implementatie van het managementinformatiesysteem duurde drie en een halve maand. Volgens projectleider Steven Drevers is met het systeem dat op 15 juli 2009 is opgeleverd 95 procent van de informatiebehoefte afgedekt. De leverancier hoopt in de tweede fase van de implementatie de overige 5 procent van de managementinformatiebehoefte in te vullen.

Ziekenhuizen beschikken over een grote hoeveelheid aan opgeslagen informatie. Met behulp van bi-software worden die gegevens overzichtelijk gemaakt. Het gaat bijvoorbeeld om gegevens over veiligheid, effectiviteit en klantgerichtheid. Zo worden kwaliteitsverschillen tussen zorgverleners zichtbaar. De gegevens zijn van belang voor patiënten en verzekeraars bij het kiezen of contracteren van zorgaanbieders. De informatie moet leiden tot verbetering van de zorg. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.