Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw Röpcke-Zweers krijgt minder bedden

Het nieuw te bouwen Röpcke-Zweers Ziekenhuis krijgt 130 bedden, 30 minder dan nu het geval is. In de ouderenzorglocaties komen zogenoemde huisartsenbedden. Dat vertelt Ruud Rusken, manager van de Saxenburgh Groep op nieuwssite Coevorden.nl.
bedden400.jpg

Een groot deel van het 43 jaar oude huidige ziekenhuis wordt gesloopt. Het deel waar nu de poliklinieken zijn, blijft bestaan. De poliklinieken zijn namelijk nog niet zo lang geleden gebouwd. Rusken op Coevorden.nl: ‘Die krijgen een herbestemming in de vorm van zorggerelateerde taken en kantoorruimte. Verder blijven het energiehuis met de ambulance, het familiechalet en de afdeling psychiatrie.’

Streekfunctie
Begin dit jaar uitte burgemeester Peter Snijders van Hardenberg zijn bezorgdheid over de streekfunctie van Hardenberg en daarmee het behoud van het ziekenhuis. De provincie Overijssel wilde de streekfunctie van de gemeente Hardenberg laten vervallen. Inmiddels is duidelijk dat Hardenberg de streekfunctie behoudt.

Verzorgingsgebied
De Saxenburgh Groep, waartoe het Röpcke-Zweer Ziekenhuis behoort, vervult in deze regio een belangrijke rol voor ziekenhuis-, ouderen- en revalidatiezorg met een verzorgingsgebied van 110.000 inwoners. Bovendien is het een grote werkgever met circa 2200 medewerkers, goed voor 1100 volledige banen. Daarnaast zijn er circa 700 vrijwilligers.

Dossier Concentratie en Netwerken
Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.