Nieuwe bekostiging stimuleert samenwerking eerstelijnszorg

Er komt per 2018 een nieuwe bekostiging om samenwerking in de eerstelijnszorg te stimuleren. De brancheorganisaties ZN, LHV, InEen en het ministerie van VWS hebben dat besloten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Assistent-manager-Fotolia_24719302_Subscription_XXL.jpg
Foto: Fotolia

De nieuwe bekostiging moet de samenwerking tussen huisartsen, fysiotherapeuten, eerstelijnszorgcentra, gezondheidscentra en andere zorgaanbieders versterken. Ze krijgen geld voor het organiseren van de samenwerking en de infrastructuur. Daar bestaan nu ook al twee vormen van bekostiging voor: de zogeheten GEZ-bekostiging voor geïntegreerde gezondheidscentra en de ketenzorg-dbc’s. Maar die stonden in het veld bloot aan de nodige kritiek, legt Edwin Velzel uit, die als adviseur nauw betrokken was bij het project. ‘Zorgverzekeraars gingen verschillend om met de GEZ. Sommige verzekeraars betaalden alleen aan centra waarin de mensen in loondienst waren, andere wilden er helemaal vanaf. Bij de ketenzorg-dbc’s bepaalde het aantal

2
821

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.