Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe bestuursleden NVvP

Sarah Berends
Bertine Lahuis en Michael Müller treden per 1 april 2014 toe tot het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP). De twee nieuwe bestuursleden zijn op 27 maart door het verenigingsbestuur en de ledenraad voor een termijn van drie jaar benoemd.
Nieuwe bestuursleden NVvP

Bertine Lahuis is kinder- en jeugdpsychiater en Voorzitter Raad van Bestuur van Karakter. Eerder was zij voor de NVvP onder andere actief in de Ledenraad en in de Taskforce Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Versterking van positie psychiatrie

Als NVvP Bestuurslid wil Bertine Lahuis met name bijdragen aan de versterking van de positionering van de (kinder- en jeugd)psychiatrie in het maatschappelijk debat en daarmee aan de positionering van de psychiatrisch patiënt en zijn omgeving. ‘Juist in deze turbulente tijd met majeure verschuivingen en nieuwe maatschappelijke onderstromen die zichtbaar worden, is dit mijns inziens van groot belang’, licht Lahuis haar ambities toe.

Penningmeester

Michael Müller werkt als psychiater in het ziekenhuis Rijnstate in Arnhem, als vrijgevestigd specialist in de maatschap psychiaters Rijnstate. Binnen het NVvP bestuur zal hij in 2014 de functie van inkomend penningmeester gaan vervullen en per 2015 de huidige penningmeester opvolgen. Müller: ‘Graag wil ik in het bestuur onder andere een bijdrage leveren aan het functioneren van de vereniging zelf, aan de vertegenwoordiging van de leden en hun belangen, als ook aan de verbetering van de kwaliteit van zorg aan patiënten.’

NVvP

Het NVvP verenigingsbestuur bestaat per 1 april naast Bertine Lahuis (lid) en Michael Müller (inkomend penningmeester) uit: Aartjan Beekman (voorzitter), Wiepke Cahn (vicevoorzitter), Jeroen van Waarde (penningmeester) en Roxanne Vernimmen (lid).

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.