Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuwe code voor beloning zorgbestuur

Er komt een code met richtlijnen voor de beloning van zorgbestuurders inclusief de vergoeding bij ontslag. De verenigingen van bestuurders en van toezichthouders in de zorg werken gezamenlijk aan deze beloningscode.

De Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorginstellingen (NVTZ) en de Vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg (NVZD) werken gezamenlijk aan een code met richtlijnen voor de beloning van bestuurders in de zorg. Het wordt een code die bindend zal zijn en maximum plafonds voor de beloningen van bestuurders in de care en cure zal kennen. Volgens directeur Jacques Gerards van de NVTZ komt de beloningsvisie op het goede moment nu het kabinet werkt aan een topinkomensbeleid voor de semi-publieke sector, een reactie op het advies van de commissie Dijkstal. Deze commissie stelt dat er in het semi-publieke domein bindende richtlijnen voor beloningen moeten komen. “De nieuwe code zal voor organisaties van verschillende grootte vaststellen wat de maximum hoogte van de beloning en van een ontslagregeling mag zijn”, aldus Gerards. Volgens Gerards wordt de code in september aan de leden van beide verenigingen voorgelegd, om daarna door de respectievelijke ledenvergaderingen te worden vastgesteld. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Tanke van Amsterdam Thuiszorg vangt 6,5 ton vertrekpremie

Gouden handdruk Laurentius Ziekenhuis

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.