Nieuwe eigenaar Alexander Monro

Het Alexander Monro Borstkanker Ziekenhuis in Bilthoven is overgenomen door Breast Care Nederland. Oprichter en directeur Jan van Bodegom en de raad van commissarissen zijn afgetreden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Borstscreening_Fotolia.jpg
Foto: Fotolia

‘De nieuwe aandeelhouders zijn vanuit inhoudelijke gedrevenheid in Alexander Monro gestapt’, aldus de nieuwe bestuursvoorzitter Paul Venhoeven. Hij gaat het centrum leiden samen met Marjolein de Jong en Mieke van Schuppen. Venhoeven was tot oktober vorig jaar voorzitter en financieel bestuurder van het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. De Jong, chirurg en oprichter van Breast Care Nederland, zal verantwoordelijk zijn voor de medisch inhoudelijke kwaliteit.  

Miljoenenverliezen
De wisseling van de wacht is noodzakelijk doordat de onderneming gebukt ging onder hoge schulden en aanloopverliezen. In 2013 en 2014 heeft het borstkankercentrum een verlies geleden van respectievelijk 3,2 miljoen euro

0
840

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.