Nieuwe protocollen moeten administratieve rompslomp beperken

Stuurgroep i-Sociaal Domein heeft onlangs de nieuwe standaard administratieprotocollen in het leven geroepen. Deze landelijke voorschriften moeten voor meer duidelijkheid over de administratieve afhandeling van zorg in natura voor Wmo en Jeugd zorgen. Het uiteindelijke doel is om de administratieve lasten te verminderen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
administratieve standaard
Foto: Coloures-Pic/stock.adobe.com

De denktank achter de nieuwe standaard administratieprotocollen is i-Sociaal Domein. Deze stuurgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de brancheorganisaties, de VNG, en VWS, werkt aan het beperken van administratieve lasten binnen het sociaal domein.

Standaardisatie

Samen met professionals van de gemeenten, zorgaanbieders en softwareleveranciers, heeft de stuurgroep de administratieprotocollen per 13 juni 2019 bekrachtigd. Projectdirecteur Karin van Gelderen legt uit wat dit precies betekent: ‘Alle leden hebben hun achterban geïnformeerd over de nieuwe protocollen, welke worden opgenomen in de iStandaarden. Als gemeente mag je natuurlijk altijd besluiten om niet deel te nemen, maar het is voor alle partijen makkelijker om wel

0
222

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.