Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe raad van toezicht GGZ inGeest

Redacteur Zorg+Welzijn
Doordat de fusie met VUmc begin dit jaar niet doorging, heeft GGZ inGeest weer een eigen raad van toezicht. Vanaf 1 september is de rvt weer compleet.
Nieuwe raad van toezicht GGZ inGeest

Eerder was al Jan Fidder (56 jaar) benoemd tot voorzitter van de nieuwe raad van toezicht. Per 1 september  wordt deze gecompleteerd met vier leden: Els van der Wilden-van Lier (1956), Paul Venhoeven (1956), Jan van Lith (1960) en Mirjam Bakker (1967). De nieuwe rvt voor GGZ inGeest is nodig omdat de oude door de geplande fusie met VUmc was opgeheven en de rvt van VUmc de toezichthoudende taak zou overnemen.

Fusie

Tot 1 juni was de raad van toezicht VU-VUmc (onder voorzitterschap van Cees Veerman) ook de raad van toezicht van GGZ inGeest. Doordat de fusie begin dit jaar niet doorging, moest GGZ inGeest op zoek naar een eigen raad van toezicht.

Leden rvt

Voorzitter Jan Fidder is voorzitter raad van bestuur van de Gelre Ziekenhuizen. Els van der Wilden-van Lier is directeur van een eigen adviesbureau. Paul Venhoeven is partner bij KPMG Gezondheidszorg. Jan van Lith is hoogleraar verloskunde en hoofd afdeling verloskunde, LUMC. Tot slot: Mirjam Bakker werkt als global head compliance bij Aegon NV.

Samenwerken

Bij GGZ inGeest werken ruim 2.000 medewerkers ruim 30.000 cliënten. De instelling levert kleinschalige zorg in een vijftiental locaties in Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Hoofddorp en Bennebroek. VUmc en GGZ inGeest werken nog steeds intensief samen aan de kwaliteit van het zorgaanbod, waarin somatische en psychische zorg integraal worden benaderd. Gezamenlijk verrichten de organisaties ook wetenschappelijk onderzoek op dit gebied.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.