Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe regionale aanpak personeelstekorten in de zorg

Betty van Wijngaarden
Betty van Wijngaarden is ruim 20 jaar werkzaam als zelfstandig journalist en tekstschrijver, gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Zij is tevens actief als zzp-coach.
RegioPlus, het samenwerkingsverband van de 14 regionale werkgeversorganisaties, en onderzoeksbureau Prismant slaan de handen ineen om personeelstekorten in de sector Zorg en Welzijn aan te pakken.
personeelstekort-zorgpersoneel
Beeld: iStock

Prismant en RegioPlus bundelen hun expertise in het nieuwe project ‘Regionale zorgvraag en personeel’. Dit project heeft als doel om op basis van cijfers van Prismant de regionale vraag naar zorgpersoneel beter te kunnen voorspellen, zodat zorgorganisaties met hun personeelsbeleid eerder en beter kunnen inspelen op toekomstige arbeidsmarktontwikkelingen.

Van landelijk naar regionaal

Samenwerkingsverband RegioPlus beoogt om de schakel te vormen tussen landelijk beleid en regionale uitvoering, aangezien iedere regio uniek is en zo haar eigen uitdagingen binnen de arbeidsmarkt van de zorg kent.

Regionale afstemming

De cijfers van Prismant bieden een goed uitgangspunt voor betrouwbare arbeidsmarktscenario´s, toekomstprognoses en onderbouwing voor te volgen personeelsbeleid door zorgorganisaties in bepaalde regio´s. RegioPlus gaat op basis van deze gegevens het gesprek aan met regionale werkgevers, onderwijsinstellingen en lokale overheden zodat zij hun beleidskeuzes hier zorgvuldig op kunnen afstemmen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.