Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe toetreders behandelprogramma Hersenz

Vijf zorgorganisaties hebben zich dit jaar aangesloten bij het behandelprogramma Hersenz voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase. In totaal werken nu elf partners samen om kennis en expertise over deze aandoening te vermeerderen.
Nieuwe toetreders behandelprogramma Hersenz

De vijf nieuwe partners van Hersenz zijn vanaf januari: Amarant, Boogh, Gemiva-SVG, Siza en Zozijn. Hersenz is in 2014 opgericht door De Noorderbrug, Heliomare, InteraktContour, Middin, SGL en SWZ. Alle elf organisaties participeren ook in het project Extramurale NAH-behandeling, dat in november 2014 is gestart. Dit project heeft tot doel de toekomstige positie en financiering van extramurale behandeling te onderbouwen en borgen. Dit gebeurt in goed overleg met Zorginstituut Nederland, VWS, Zorgverzekeraars Nederland, de VGN, Hersenletsel.nl en de Hersenstichting.

Zorgaanbod

‘Samen staan we sterk in het realiseren van een goed zorgaanbod in de chronische fase en dat is hard nodig, aldus Marianne van der Harten, bestuurder van De Noorderbrug en één van de initiatiefnemers tot Hersenz.

Vervolgbehandeling

Hersenz is in 2014 gestart met een behandelprogramma voor mensen met hersenletsel die klaar zijn met revalideren en problemen ondervinden bij het weer oppakken van het leven met hersenletsel. Hersenz biedt hen een vervolgbehandeling, gericht op het leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel en het realiseren van een nieuw perspectief. Dat gebeurt door een combinatie van fysieke en psychosociale behandelingen in een groep. Aanvullend is er individuele behandeling thuis om de geleerde vaardigheden in het dagelijks leven toe te passen. Het resultaat van Hersenz is een grotere zelfredzaamheid en eigen regie en een hoger participatieniveau. Hierdoor is minder intensieve en langdurige ondersteuning nodig in de jaren daarna. Behandeling vindt zowel in groepen als individueel plaats.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.