Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe topman Maastricht UMC+

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Gabriel Zwart is de nieuwe CFO van Maastricht UMC+. Zwart is nu nog bestuurder van Philadelphia Zorg.
Nieuwe topman Maastricht UMC+

Hij begint op 1 december.

Zorgbestuurder

Zwart heeft vanuit zijn financiële achtergrond verschillende rollen en functies in de zorg vervuld. Zo werkte hij eerder als adviseur bij PWC en was hij docent Leergang Financieel Management aan de Erasmus Universiteit. In de zorg vervulde hij bestuursfuncties bij onder andere het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen en Thuiszorg Groningen.

Maastricht UMC+

Door de benoeming van Marja van Dieijen tot voorzitter van de Raad van Bestuur ontstaat er per 1 november een vacature. De raad van toezicht van het Maastricht UMC+ zoekt tegelijkertijd naar een opvolger voor bestuurder Lou Brans Brabant. Brans Brabant heeft financiën in portefeuille en zal per 1 januari 2017 zijn functie overdragen. Dit deel van zijn portefeuille gaat op 1 december over naar Gabriël Zwart. Hiermee wil het ziekenhuis een goede overdracht garanderen. De wervingsprocedure voor de tweede vacature in de raad van bestuur door de benoeming van Marja van Dieijen tot voorzitter loopt nog.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen. Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.