Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NKI-Avl zoekt samenwerking nieuwe eigenaren Slotervaart

AMSTERDAM - Nu het eigen bod op het Slotervaartziekenhuis is mislukt, zoekt het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AvL) samenwerking met de nieuwe eigenaren van het Slotervaart.

Het Slotervaartziekenhuis sloot dinsdag een intentieovereenkomst met zorgaanbieder Cordaan Groep en woningcorporaties Het Oosten en De Key. Deze overeenkomst moet er toe leiden dat het onroerend goed en het bestuur van het ziekenhuis voor het eind van het jaar worden overgedragen aan de woonzorgketen.

Continuering

“Als we de belangen van onze patiënten veilig kunnen stellen door goede samenwerking met Het Oosten, De Key en de stichting Cordaan Groep zullen we ons daar met evenveel energie voor inzetten als de eigen plannen”, stelt bestuursvoorzitter Anton Berns van het NKI-AvL.

Vooralsnog mikt het MK-AvL vooral op de continuering van de gezamenlijke activiteiten met het Slotervaart. Die hebben met name betrekking op de apotheek, de afdeling oncologie en oncologische neurochirurgie.

Rug tegen de muur

ABN AMRO, dat samen met NKI-AvL, bouwconcern Volker Wessels en de medische leverancier Simed een bod op het Slotervaart deed vindt het jammer dat de onderhandeling zo plotseling is afgebroken. “Het is niet correct dat bestuursvoorzitter Jan Kiemel van het Slotervaart in Het Financieele Dagblad suggereert dat wij niet voorbereid waren op de onderhandelingen”, reageert sectormanager zorg Annemieke Bambach. “We hadden een business plan uitgewerkt en een goede waardering kunnen maken van zowel het vastgoed als het ziekenhuis, dus als er een partij klaar was voor onderhandelingen… Juist het Slotervaart had geen onderhandelingsruimte, want dat stond door de druk van de belastingdienst met de rug tegen de muur.” Volgens sommige bronnen had het Slotervaart van de belastingdienst tot 31 augustus gekregen om de liquiditeitsproblemen op te lossen. (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.