Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NMa gaat coöperatie DSW en Vlietland Ziekenhuis afkeuren

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) staat op het punt een negatief besluit over de coöperatie van het Vlietland Ziekenhuis en zorgverzekeraar DSW bekend te maken. Dat bevestigen bronnen rondom de coöperatie. Vlietland en DSW wachten al negen maanden op het oordeel van de NMa.
NMa gaat coöperatie DSW en Vlietland Ziekenhuis afkeuren

De NMa zou in haar negatieve advies vooral problemen hebben met de rol van de huisartsen in de zorgcoöperatie. De huisartsen zouden te veel financieel afhankelijk zijn van het ziekenhuis. Dit zou eveneens voor de verpleeghuizen gelden. NMa-woordvoerder Barbara van der Rest-Roest zegt desgevraagd dat er nog geen getekend besluit ligt en dat ze daarom nergens op in kan gaan. “Maar dat besluit zit er op heel korte termijn wel aan te komen.”

Mededingingsregels

DSW Zorgverzekeraar heeft met veertig procent het grootste aandeel in een zorgcoöperatie die verder bestaat uit drie regionale zorginstellingen, huisartsen, medisch specialisten en personeelsleden van het Vlietland Ziekenhuis. De NMa studeert al geruime tijd op de vraag of deze concentratie de mededingingsregels overtreedt. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

DSW: Vlietlandcoöperatie ‘gaat gewoon door’

Bestuurder Vlietland over debat samenwerking DSW

DSW topman: ‘Politici schieten laag uit de heup’

De strenge zweep van de NMa

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.