Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NMa onderzoekt fusie vier zorginstellingen

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat de fusie van vier zorginstellingen uit Overijssel en Gelderland nader onderzoeken.
NMa onderzoekt fusie vier zorginstellingen

Volgens de NMa kan de concentratie van ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente, Sutfene, de Carinova Leiboom Groep en Vérian mogelijk de concurrentie belemmeren. Dit zou gebeuren op de markten voor huishoudelijke verzorging, persoonlijke verzorging en verpleging, kraamzorg en verpleeghuiszorg.

Onderzoek Zorgautoriteit

Door de fusie valt bijna in alle gemeenten in de regio een van de grotere concurrenten op het gebied van huishoudelijke verzorging weg. Gezamenlijk hebben de fuserende ondernemingen in deze regio’s meer dan zestig procent van de markten voor persoonlijke verzorging en verpleging in handen. In een vervolgonderzoek zal de NMa onder andere bekijken wat de oorzaken zijn van de beperkte toetreding door andere spelers tot het werkgebied van de fusiepartijen. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

NMa gaat fusie vaker verbieden

Beken uw kartelafspraken aan de NMa

‘NMa moet fusies scherper bekijken’

NMa gaat akkoord met monsterfusie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.