Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Noordelijke ziekenhuizen samen op hoogcomplexe zorg

Redacteur Zorgvisie
De noordelijke ziekenhuizen zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van hoogcomplexe zorg. Dat melden het Martini Ziekenhuis (MZH), het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).
SamenwerkingNoorden-400-Fotolia.jpg
Foto: Fotolia

De directies van de drie ziekenhuizen hebben op 5 januari een intentieverklaring getekend voor verdergaande samenwerking op het gebied van complexe zorg, melden ze in een persbericht. ‘Het gaat daarbij om medisch specialistische interventies waarvoor een minimaal aantal ingrepen vereist is, waarvan de expertise beperkt beschikbaar is’, laten de ziekenhuizen in het bericht weten. De intenties waarvoor is getekend moeten de komende maanden worden uitgewerkt. Daarbij worden onder andere de medisch specialisten van de ziekenhuizen betrokken.

Hoogcomplexe zorg behouden
De ziekenhuizen hebben besloten tot de samenwerking omdat ze de hoogcomplexe zorg in het noorden willen behouden. ‘Dit is in het belang van de inwoners van het noorden en een belangrijke motor voor de noordelijke (zorg)economie. Zo nemen deze ziekenhuizen met deze intentieverklaring het maatschappelijk voortouw en de verantwoordelijkheid voor de organisatie, toegankelijkheid en doelmatigheid van de zorg in Friesland, Groningen en Drenthe’, schrijven de directies. De ziekenhuizen zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit van zorg in alle drie de centra hoog is.

Dossier Concentratie en Netwerken Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.