Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Novadic-Kentron vernieuwt raad van toezicht

Mark van Dorresteijn
Zorginstelling Novadic-Kentron heeft per 1 september 2014 de raad van toezicht vernieuwd. Ton Kessels wordt voorzitter en Lies van Gennip vice-voorzitter. Maryanne Schlösser en Leo Simons zijn toegetreden als lid van de raad van toezicht.
Novadic-Kentron vernieuwt raad van toezicht

Kessels is sinds november 2013 lid van de raad van toezicht. Hij was voorheen bestuursvoorzitter bij Pantein te Boxmeer. Van Gennip heeft vanaf september 2008 zitting in de raad van toezicht. Haar tweede zittingstermijn zal per 1 september 2016 eindigen. In haar dagelijks werk is Van Gennip werkzaam als directeur bij Nictiz, landelijk expertisecentrum voor standaardisatie en e-health. Zij zal samen met de voorzitter een team vormen en invulling geven aan “Good Governance”.  Dit gebeurt onder andere door het recent gestarte traject Koplopers van de NVTZ (Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn) en het houden van themadagen voor de raad van toezicht en raad van bestuur, onder leiding van Theo Schraven (partner Governance University Advisory).

Leden toezicht

Marianne Schlösser is werkzaam als directeur specialistische zorg bij de Stichting Valkenhof te Valkenswaard. Leo Simons is hoofd Financiën & Informatievoorziening van het Franciscus ziekenhuis Roosendaal. Hun rol binnen de raad van toezicht zal zich respectievelijk richten op: kwaliteit, veiligheid en financiën, ICT en Vastgoed.

Raad van toezicht

De complete raad van toezicht bestaat nu uit de volgende leden: Ton Kessels (voorzitter), Lies van Gennip (vice-voorzitter), Joris de Jong, Leo Simons, Herman Kuijpers, Diny Peters-van Gorp en Maryanne Schlösser.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.