Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NPCF ontvangt tonnen voor pro-EPD beleid

Mario Gibbels
De NPCF heeft van het ministerie van VWS tonnen aan subsidiegelden ontvangen voor haar pro-EPD beleid. Dat blijkt uit een onderzoek naar de subsidie-aanvragen van de patiëntenorganisatie door het dagblad Trouw.

De NPCF ontving volgens Trouw de afgelopen drie jaar van VWS honderdduizenden euro’s aan subsidiegelden voor EPD-projecten. In de subsidie-aanvraag hiervoor stelde de NPCF dat ze aan de ontwikkeling en uitvoering van het EPD-beleid van Klink een “maximale bijdrage” zal leveren.

Atie Schipaanboord, directeur beleid en innovatie van de NPCF, laat in een reactie in Trouw weten dat de NPCF inderdaad achter het EPD staat omdat hiermee fouten kunnen worden voorkomen en de patiënt meer zeggenschap kan krijgen. Maar dat wil volgens haar nog niet zeggen dat de NPCF het EPD kritiekloos omarmt. Zo heeft de federatie tien punten opgesteld waaraan een goed EPD moet voldoen. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.