Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NPCF stelt raad van toezicht in

Mark van Dorresteijn
Gerdi Verbeet wordt voorzitter toezicht van patiëntenorganisatie NPCF. Het nieuwe toezicht bestaat in totaal uit vijf leden.
Gerdi Verbeet
Gerdi Verbeet - Foto: ANP - Remko de Waal

De bestuursleden Aart Mosterd en Arnout Wijs zijn benoemd tot lid van de raad van toezicht. Bestuurslid Rob Jerphanion heeft er twee termijnen als bestuurslid opzitten en daarmee de maximale zittingstermijn. Hij blijft als adviseur van de raad van toezicht nog aan tot de twee vacatures in de raad vervuld zijn. De NPCF zoekt nog twee toezichthouders, een met het profiel ouderenzorg en een met het profiel patiëntenrechten.

Verbeet

Gerdi Verbeet was van 2001 tot 2012 namens de PvdA lid van de Tweede Kamer, met onder andere ouderenzorg in haar portefeuille. Vanaf 2006 tot aan de verkiezingen van september 2012 was Verbeet voorzitter van de Tweede Kamer.

Mosterd

Aart Mosterd was jarenlang leraar scheikunde in het voortgezet onderwijs, wethouder en loco-burgemeester in de gemeente Putten. Vanaf 1998 tot november 2006 was hij lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Als Tweede Kamerlid had hij woordvoerderschappen op de terreinen onderwijs, volksgezondheid en sociale zaken en werkgelegenheid. Zo was hij woordvoerder Wet maatschappelijke ondersteuning bij de totstandkoming van deze wet. Naast het bestuurslidmaatschap van NPCF is Mosterd voorzitter van toetsingscommissie Wet Werk en Bijstand die advies over de gemeentelijke budgetten uitbrengt aan de staatssecretaris van SZW. Daarnaast is hij lid van de commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs die adviseert aan de minister van Onderwijs en staatssecretaris EZ.

Wijs

Arnout Wijs is als econoom al jarenlang werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg. Eerst vanuit het toenmalige Provinciale Ziekenhuis Santpoort, later onder meer als lid van de raad van Bestuur bij Mentrum te Amsterdam. Ook vanuit persoonlijke ervaring is hij betrokken bij deze sector. Naast lid van de raad van toezicht van NPCF is hij lid van de raad van toezicht van DBC-Onderhoud en bestuurslid Stichting Special Arts.

Jerphanion

Rob Jerphanion is al zo’n dertig jaar actief in de patiënten/cliëntenbeweging. Hij was een groot aantal jaren bestuurslid bij de VOGG (Vereniging van ouders en verwanten van mensen met een verstandelijke handicap), één van de rechtsvoorgangers van de huidige vereniging KansPlus. Hij was daar enige jaren voorzitter van het landelijk bestuur. Vanuit die hoedanigheid maakte hij deel uit van de toenmalige Federatie van Ouderverenigingen waar hij eveneens een aantal jaren het voorzitterschap bekleedde. Op dit moment is hij nog actief in de wereld van mensen met een verstandelijke beperking als voorzitter van de Raad van Toezicht van De Passerel in Apeldoorn. In zijn beroepsmatige leven werkte Jerphanion als commissaris bij de politie en als adviseur bij het Openbaar Ministerie.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.