Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NU’91: Ruim duizend klachten over onderbezetting zomer

Mark van Dorresteijn
Deze zomer heeft beroepsorganisatie NU’91 1050 klachten binnen gekregen over onderbezetting in de zorg. Het meldpunt was geopend van 21 juli tot half september.
NU’91: Ruim duizend klachten over onderbezetting zomer

Het meldpunt was opgezet zodat verpleegkundigen en verzorgers hun klachten over onderbezetting kwijt konden. Uit het hele land kwamen volgens de beroepsorganisatie klachten binnen. Verpleeg- en verzorgingshuizen, de thuiszorg en ziekenhuizen hadden het meeste gebrek aan personeel.

Klachten

Bij het meldpunt kwam onder andere een klacht binnen van een 18-jarige student van de toneelschool, die zonder begeleiding mensen moest wassen, terwijl hij juist met alles behalve mensen wassen wilde helpen. Bij de geestelijke gezondheidszorg (ggz) is het een aantal keer voorgekomen dat een afdeling onbemand was. Zelfs het 24-uursnummer voor ambulante patiënten was niet altijd bereikbaar. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Personeelstekort noopt Bernhoven tot zomersluiting kraamlocatie

NU’91 telt 1135 meldingen onderbezetting zorg

Ziekenhuizen raken onderbemand in het Oosten

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Jammer dat er nog zoveel klachten zijn. Alhoewel het natuurlijk op de 300.000 verplegers en verzorgenden minder dan 0,4% is. Wel vind ik het goed nieuws dat het aantal meldingen dan met 7,5% is gedaald. En bij de VVT-sector zelfs 30%. Heeft het toch nog zin gehad dat de minister Actiz er op aan heeft gesproken. Nu nog hopen dat de brief van de staatssecretaris een goed gevolg krijgt van de raden van bestuur. En laat de IGZ maar streng controleren. En de minister mag de ziekenhuizen en de GGZ ook eens gaan toespreken. De stijging daar moet ook worden omgezet in een daling. Kortom blij dat de daling is ingezet maar er is nog een hoop werk aan de winkel om van die 0,4% naar 0,2% of minder te gaan!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.