Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

NVU publiceert kwaliteitsnormen blaas- en prostaatkanker

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU) heeft vandaag nieuwe kwaliteitsnormen voor behandeling van patiënten met blaaskanker en prostaatkanker gepubliceerd. De kwaliteitseisen gelden voor alle ziekenhuizen en urologen.
NVU publiceert kwaliteitsnormen blaas- en prostaatkanker

In 2010 presenteerde de NVU de kwaliteitsnormen voor de behandeling van patiënten met spierinvasief blaaskanker. Deze normen zijn verder aangescherpt. Naast de thans vastgelegde normen voor prostaatkanker zullen later dit jaar de definitieve normen voor teelbalkanker, nierkanker en peniskanker volgen.

Blaas- en prostaatkanker

Bij de behandeling van blaaskanker en prostaatkanker gaat het om een mix van factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van zorg. De NVU stelt eisen aan diagnostiek, behandeling en follow-up van patiënten. Essentieel is een goede infrastructuur, de specialisatie en ervaring van het betrokken medisch team en alle andere bij de zorg betrokken medewerkers en tenslotte de wijze waarop gewerkt wordt aan toetsing, verbetering en inzichtelijk maken van geleverde kwaliteit.

Eisen van de beroepsgroep

De gepresenteerde normen bieden patiënten, zorgverzekeraars en de inspectie van de gezondheidszorg duidelijkheid en houvast over de eisen die de beroepsgroep zelf stelt aan behandeling van blaaskanker en prostaatkanker. Vanaf begin 2013 moeten alle ziekenhuizen en urologen voldoen aan deze kwaliteitsnormen van de NVU.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto van prostaatkankeroperatie door ANP )

Lees meer:

De nieuwe kwaliteitsnormen voor blaascarcinoom en prostaatcarcinoom

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.