Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVVP en LVE willen krachten bundelen

Mark van Dorresteijn
De Landelijke Vereniging van Eerstelijnspsychologen (LVE) en de Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (NVVP) willen samengaan in een landelijke vereniging voor de vrijgevestigde professional in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Dat kondigen de organisaties vandaag aan.
NVVP en LVE willen krachten bundelen

De gezamenlijke leden beslaan het totale ggz-werkveld binnen de Zorgverzekeringswet: de generalistische basis-ggz en de gespecialiseerde ggz.

Samensmelting

De nieuwe vereniging van ruim 2500 vrijgevestigde gz-/eerstelijnspsychologen, psychotherapeuten en klinisch (neuro)psychologen zal naar verwachting in juni 2014 haar beslag krijgen in de afrondende ledenvergaderingen van NVVP en LVE. De komende maanden vindt een verkennend traject plaats, waarin de organisatie vorm moet krijgen.

Eenduidig beeld

Voor cliënten, huisartsen en voor overlegpartijen zal de fusie leiden tot een meer eenduidig beeld in de ggz-sector. De organisaties zien vooral ook voordelen voor de vrijgevestigde behandelaar in de ggz en willen de belangenbehartiging nog krachtiger dan voorheen vormgeven.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.