Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVZ benadrukt landelijke aanpak EPD tijdens expertmeeting Eerste Kamer

Mario Gibbels
De NVZ heeft tijdens de EPD-expertmeeting in de Eerste Kamer het belang van een landelijke aanpak benadrukt. Dit stimuleert volgens de brancheorganisatie van ziekenhuizen de invoering van standaarden met betrekking tot de inhoud en veiligheid van het medisch berichtenverkeer. Dat meldt NVZ nieuws.

Tijdens de expertmeeting werden circa vijftien Eerste Kamerleden bijgepraat door zo’n twintig deskundigen en vertegenwoordigers van patiënten- en zorgverlenerorganisaties. Namens de NVZ voerde Hans van Dijk, bestuurder van het Rijndam revalidatiecentrum, het woord.

‘Vraag is of er een juist beeld is ontstaan’

Tijdens de expertmeeting ging, zo meldt NVZ Nieuws, de meeste belangstelling van de Kamerleden uit naar het thema ‘beveiliging en toegang’. Daarbij viel het op dat een deel van de Eerste Kamerleden nog niet goed op de hoogte was van de inrichting van de landelijke infrastructuur. “Omdat er geen tijd was om de techniek goed uit te leggen, is het nog maar de vraag of na de expertmeeting wel een juist beeld is ontstaan”, zo meldt NVZ Nieuws.

Opvallend

Verder was het volgens de nieuwsbrief van de NVZ opvallend dat de meeste organisaties wel inzien dat een landelijke oplossing voor de uitwisseling van medische gegevens gewenst is. De discussie gaat over de mate waarin en de bijbehorende techniek. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.