NVZ: ‘Inkomensvoorstel NVTZ benadeelt ziekenhuisdirecteur’

Ziekenhuisbestuurders gaan te weinig verdienen in vergelijking met andere directeuren in de zorg, vindt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Zij roept ziekenhuisbestuurders op om via hun toezichthouders protest aan te tekenen bij het inkomensvoorstel van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders.
NVZ: ‘Inkomensvoorstel NVTZ benadeelt ziekenhuisdirecteur’
Foto: ANP

Het inkomen van zorgbestuurders wordt vanaf 1 januari 2016 verlaagd van 230.474 euro (130 procent van het ministerssalaris) naar 178.000 euro (100 procent van een ministerssalaris). Dat komt door de invoering van de WNT-2, de tweede versie van de Wet normering topinkomens die eind 2014 door het parlement is aangenomen. De WNT-2 zou eigenlijk al dit jaar ingaan, maar minister Schippers van VWS heeft een jaar uitstel bedongen om de sector de gelegenheid te geven een nieuwe klassenindeling te maken. Ze heeft de NVTZ en de Vereniging van bestuurders in de zorg (NVZD) gevraagd hierbij te helpen. De NVZD is

5
50

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.