Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVZ start met het testen van DOT

Mario Gibbels
De NVZ vereniging van ziekenhuizen start binnenkort met simulatietesten van DOT bij een groot deel van de ziekenhuizen. De NVZ ziet zich hiertoe geroepen door de vraagtekens die gezet worden bij de kwaliteit van DOT.
NVZ start met het testen van DOT

Het plan ‘DBC’s op weg naar transparantie’ (DOT) is bedoeld om verbeteringen aan te brengen in het systeem van diagnose-behandelingcombinaties (dbc’s), dat in 2005 is geïntroduceerd en dat op verschillende onderdelen ontoereikend is, aldus de NVZ. DOT moet ertoe leiden dat producten medisch beter herkenbaar worden, dat de administratieve lasten worden verlicht, de betrouwbaarheid wordt vergroot en dat een duidelijke onderhandelingstaal tussen verzekeraars en ziekenhuizen ontstaat. De doelstelling is om per 1 januari 2012 te starten met declaratie op basis van zorgproducten. Dat is al een jaar later dan eerder de bedoeling was.

Wijzigingsverzoeken

Ook meldt de NVZ dat in de eerste stuurgroepvergadering deze maand afspraken zijn gemaakt over de wijze waarop wijzigingsverzoeken kunnen worden ingediend bij DBC-onderhoud. Die wijzigingsverzoeken kunnen tót 1 november 2010 ingediend worden. De NVZ is nu bezig met de samenstelling van de groep ziekenhuizen die deelneemt en hoopt in september dit jaar de eerste resultaten te bespreken.

(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.