Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVZ verbaasd over ‘verwijt’ verzekeraars

MAARSSEN - De vereniging van ziekenhuizen (NVZ) zegt verbaasd te zijn over het 'verwijt' dat ziekenhuizen door traagheid de oorzaak zouden zijn voor het feit dat zorgverzekeraars uitgekeerde no-claim-gelden terugvorderen. De vereniging schrijft dit op haar website.

De NVZ kaart op haar beurt aan dat zorgverzekeraars hun eigen kleine lettertjes niet goed hebben gelezen. Diagnose-behandelingcombinaties, dbc’s , komen ten laste van het jaar waarin de dbc wordt geopend, ook als deze tot in een volgend jaar doorloopt. Daarnaast hebben ziekenhuizen en zorgverzekeraars met elkaar afgesproken dat ziekenhuizen tot één jaar na sluiting van een dbc een factuur mogen indienen bij zorgverzekeraars.

Terugvordering no-claim

De NVZ betreurt het dat zorgverzekerden worden geconfronteerd met terugvordering van uitgekeerde no-claim-gelden , maar wijst erop dat verzekeraars zelf een taak hebben om hun klanten goed te informeren over het feit dat de uitkering onder voorbehoud plaatsvindt. (NVZ)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.