Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NVZ wil Yvonne van Rooy als voorzitter

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De leden van de NVZ vereniging van ziekenhuizen stemmen op 27 juni 2012 over de voordracht van het NVZ-bestuur om Yvonne van Rooy te benoemen als nieuwe voorzitter.
NVZ wil Yvonne van Rooy als voorzitter

Vice-voorzitter van de NVZ Olof Suttorp is verheugd over de kandidatuur van Yvonne van Rooy. ‘Zij kent de weg in Den Haag en heeft ervaring met het besturen van complexe organisaties. Bovendien zien wij in haar een bestuurder die binnen de NVZ het voortouw kan nemen om onze branche voor te bereiden op de veranderende toekomst.’

Loopbaan Yvonne van Rooy

Yvonne van Rooy heeft diverse politieke functies bekleed, onder meer als lid van het Europees Parlement voor het CDA en als staatssecretaris van Economische Zaken in de kabinetten Lubbers II en III. Sinds 2004 is zij voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht.

Roelf de Boer tot december NVZ-voorzitter

Op dit moment is Roelf de Boer voorzitter van de NVZ. Hij heeft zich bereid verklaard om, ook na het in augustus aflopen van zijn bestuurstermijn van vier jaar, als voorzitter aan te blijven. Tot Yvonne van Rooy het stokje op 1 december 2012 van hem kan overnemen. Het aftreden van De Boer heeft niets te maken met de gezondheidsproblemen die hij heeft gehad, verklaart Wouter van der Horst, woordvoerder van de NVZ. ‘Het besluit om te stoppen had hij al eerder genomen.’ Inmiddels gaat het weer goed met De Boer. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees meer:

NVZ geeft gas

Margot van derStarre wordt nieuwe directeur NVZ

1 REACTIE

  1. Ze springt in elk vrijgevallen DIKBETAALD bestuursbaantje, de dochter van de oud gouverneur van Rooy. Ja, het is een manier om met heel weinig inspanning miljonair te worden. Jammer dat ze zo laat de zorg in haar vizier kreeg, dan was dat al lang gelukt (financieel gaat alles in de zorg, behalve voor de TOEGEWIJDE HARDWERKENDE verzorgerster/verzorger). Ooit zag ik een gezinsfoto van de van Rooy’s in Amerika aan de wand hangen bij een oud militair die Limburg had bevrijd in 1944. “Doe haar de groeten van ons” zei de oude zieke man. Dat deed ik schriftelijk. Nooit meer iets van gehoord. Weet niet of mijn inspanning aangekomen is. De van Rooy’s ten voeten uit (levert geen geld op). Maar niet getreurd misschien kan ze het volgende trieste verhaal nog terugdraaien als nieuwe voorzitter van de Vereniging van Ziekenhuizen.****‘s Maandags bezoek ik enkele nierdialyse patiënten in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Die weet wat nierdialyse inhoudt, kan bevestigen dat nierdialyse zo ongeveer de lastigste en meest vrijheidsberovende opgave is om te ondergaan. Om het leven te rekken. Laat in de middag vóór de dialyse naar bed. De hele morgen daarop dialyse. De middag na de dialyse naar bed: een dialyse is gelijk aan een marathon lopen. Een dialyse kost dus anderhalve dag. En dat moet driemaal per week! En nooit geen dialyse overslaan. Het apparaat “roept” onverbiddelijk, heeft geen enkel medelijden. Een regelrechte verschrikking. Het enige lichtpuntje – waar men naar uitkijkt tijdens de vier uren dialyse – is een kop koffie en wat later een klein schaaltje fruit. Die twee lichtpuntjes in de droeve, lange morgen zijn nu wegbezuinigd in het Catharina ziekenhuis. Weet u nog dat de Directeur Leny Berkers afgelopen mei wegging om een ruzietje en als afvloeiing een bonus meekreeg van 341.000 euro (driehonderdeenenveertig duizend euro). Niet via 2,20 guldens van maken, want dan gaat u uit uw dak. Ook niet uitrekenen hoeveel kopjes automaatkoffie je daar van kunt zetten. En dan heb ik het nog niet over de riante wachtgeld regeling van Leny Berkers, die waarschijnlijk ook in die orde van grootte ligt. Catharina betekent “zuiver”, maar dit is geen zuivere koffie. Dit is heel, heel triest, schandalig triest****.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.