Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NZa: ‘Belang van patiënten gaat voor concurrentie’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het belang van patiënten voor het door laten gaan van de reguliere zorg weegt tijdens deze pandemie zwaarder dan concurrentie. Zorgorganisaties die samenwerken in het belang van toegankelijke zorg, moeten daarvoor beloond worden. ‘Zet reguliere zorg zoveel mogelijk door, doe wat nodig is’, zegt Karina Raaijmakers, NZa-directeur Toezicht.
Karina Raaijmakers, directeur toezicht en handhaving NZa
Karina Raaijmakers, directeur toezicht en handhaving NZa: ‘Op grond van hun zorgplicht verwachten we dat zorgverzekeraars dit soort initiatieven nu ondersteunen.’
Premium

‘We vragen in de tweede

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Dan straks het interessante onderzoek waarom de situatie in ‘vredestijd’, weer mèt concurrentie, beter is…. want concurrentie hoort te leiden tot meer keuzevrijheid voor patiënten en lagere tarieven. En dat is al jaren niet zo… Kortom: NZA ga door met deze analyse om straks inhoudelijke argumenten te hebben om het marktdenken in de zorg te beëindigen, want van marktwerking is al jaren geen sprake.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.