NZa-cijfers duiden op onvolledige OVA-compensatie

Zorgaanbieders hebben moeite de loonsverhoging in de cao wijkverpleging op te hoesten, omdat zorgverzekeraars te krappe tarieven betalen. De gemiddelde tariefsverhoging bedraagt 3,38 procent, terwijl de prijsindexatie volgens de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) 3,91 procent bedraagt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: AndreyPopov/Getty Images/iStock

Zorgverzekeraars moeten de loonsverhogingen in de cao verpleging en verzorging doorgeven aan werkgevers. Dat is afgesproken in het hoofdlijnenakkoord wijkverpleging in 2018. Minister Hugo de Jonge van VWS legde in een interview met Zorgvisie , in december 2018, uit dat dit belangrijk is vanwege de gespannen arbeidsmarkt in de zorg. ‘We moeten werkgevers in staat stellen goede werkgevers te zijn en een goede cao af te sluiten, en dat kan ook. We hebben in het hoofdlijnenakkoord afgesproken dat zorgverzekeraars de OVA-ruimte (Overheidsbijdrage in de Arbeidskostenontwikkeling, red.) doorzetten aan werkgevers. Dat moet zijn werk doen.’

OVA-ruimte doorgeven

De vraag is of

0
1798

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.